Overslaan naar inhoud
Griffon logo
14 april 2020

GRIFFON BREIDT SUCCES WATER- & LUCHTDICHT HBS-200® CONCEPT UIT

De nieuwkomers brengen een groot voordeel aan het assortiment: Dikkere laagopbouw , snelle en eenvoudige verticale applicatie en zeer snelle droging van de toplaag in geval van regen.

Alle oppervlakken 100% water- en luchtdicht’ is de missie van Griffon’s HBS-200® assortiment. Daarom breidt het merk nu uit met twee innovatieve producten: HBS-200® Rubber Tix en HBS-200® Accelerator. Griffon HBS-200® Rubber Tix heeft een enorm voordeel bij het opbouwen van lagen vanwege de hoge viscositeit. Dit maakt verticaal aanbrengen een gemakkelijke opdracht. Griffon HBS-200® Accelerator versnelt het droogproces van de toplaag en maakt succesvolle water- en luchtdichte projecten mogelijk, zelfs wanneer regenval wordt verwacht.

HBS-200® Rubber Tix

Griffon HBS-200® Rubber Tix is ​​een universele, duurzame, waterdichte, luchtdichte en beschermende coating met hoge viscositeit. Daarom is het ideaal voor verticale toepassingen op muren en scheidingswanden en maakt het een snellere laagopbouw mogelijk. HBS-200® Rubber Tix dicht en beschermt vele soorten materialen, waaronder beton, metaal, steen, hout, bitumen, zink en PVC. Het kan worden gebruikt voor vloeren, naden, voegen, leidingen en structurele componenten. Het product kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen (badkamers, kelders, balkons, daken, enz.), inclusief goten, douchegoten, buisdoorvoeren, kimnaden, dilatatievoegen, kozijnaansluitingen en maaivelddetails. Het is ook geschikt als waterdichte laag onder tegels in vochtige en natte omgevingen zoals badkamers, zwembaden, balkons en terrassen. HBS-200® Rubber Tix is ​​ook goedgekeurd voor binnen toepassingen volgens A + classificatie (Frankrijk) en Emicode (lage binnen emissies). HBS-200® Rubber Tix wordt geleverd in emmers van 1L, 5L en 16L.

HBS-200® Accelerator

Griffon HBS-200® Accelerator versnelt de uiteindelijke droogtijden. Wanneer het op HBS-200® coatings wordt aangebracht, vindt huidvorming al na 2 minuten plaats. Na het aanbrengen van Accelerator kan de HBS-200® coating al na 5 minuten tegen lichte regen en al na slechts 10 minuten tegen zware regen! HBS-200® Accelerator biedt elke professional de mogelijkheid om het werk op tijd af te krijgen wanneer regenval wordt verwacht. Griffon HBS-200® Accelerator wordt geleverd in een spuitfles van 1 liter en een jerrycan van 5 liter.

Meest uitvoerig getest en gecertificeerd

Het Griffon HBS-200® assortiment staat voor het universeel, flexibel, waterdicht en luchtdicht permanent elastisch afdichten en beschermen van bijna alle oppervlakken. De kwaliteit van Griffon's HBS-200® coating is getest in overeenstemming met de Europese normen EN 1026, EN 1027 en EN 12114 voor water- en luchtdichtheid. Om te kunnen bewijzen dat HBS-200® geschikt is voor verschillende toepassingen, is het ook uitgebreid getest om te voldoen aan (Europese) normen EN 14891, EN 15814, EN 1504-2, ETAG 022, EN 1297 en LEED. Bovendien heeft de universele, milieuvriendelijke, afdichtende en beschermende coating drie CE-certificaten voor verschillende toepassingen, zoals het waterdicht maken onder tegels en het verduurzamen van betonconstructies. Dit maakt het, het meest uitgebreid geteste en gecertificeerde product op de markt.

Compleet assortiment
Met de nieuwste toevoegingen aan deze range biedt Griffon nu een compleet assortiment voor waterdicht en luchtdicht bouwen:

·HBS-200® Liquid Rubber

·HBS-200® Rubber Tix, in zowel emmer als koker

·HBS-200® Geotextile

·HBS-200® Tape

·HBS-200® Accelerator

Griffon HBS-200®: For 100% water- & luchtdichte oppervlakken!

HBS-200 ACCELERATOR AND RUBBER TIX
NAAR ALLE NIEUWSBERICHTEN