Overslaan naar inhoud
Griffon logo
05 maart 2020

GRIFFON HBS-200® TAPE: DIRECT WATER- EN LUCHTDICHT

Griffon breidt de HBS-200® range uit met een innovatieve tape-variant.

De welbekende HBS-200® range van Griffon is uitgebreid met een zeer veelzijdige variant: HBS-200® Tape. Deze universele, blijvend elastische tape is direct water- en luchtafdichtend. Mede hierdoor is hij zeer geschikt voor (nood)reparaties. Daarnaast is de tape zeer goed toepasbaar in combinatie met HBS-200® Liquid Rubber bij grote naad-, kier- en scheuroverbruggende toepassingen en vereenvoudigt het de laagdikteopbouw.

Ideaal voor reparaties
Deze zwarte HBS-200® Tape heeft een bijzonder hoge, blijvende elasticiteit van 400%. Hierdoor kunnen trillingen en de mogelijke werkingen van ondergronden goed opgevangen worden. Daarnaast heeft de tape een zeer hoge, directe kleefkracht. Hierdoor hecht hij uitstekend op vrijwel alle materialen, zoals hout, steen, beton, zink, metaal, bitumen, EPDM, PVC, PP en PE. De HBS-200® Tape hecht zelfs op vochtige ondergronden, waardoor het ideaal is voor (nood)reparaties. De tape is direct waterbestendig: wachten is dus niet nodig.

Duurzame oplossing
Doordat de tape een groot naad-, kier- en scheuroverbruggend vermogen heeft, is de tape zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met HBS-200® Liquid Rubber. Door HBS-200® Tape te bedekken met HBS-200® Liquid Rubber ontstaat er een permanente, duurzame oplossing. Dit is belangrijk indien een reparatie voor langere periode wordt blootgesteld aan (extreme) weersomstandigheden. Daarnaast is de tape maar liefst 1 mm dik, waardoor het makkelijk is om de gewenste laagdikte van 2 mm te bereiken.

De HBS-200® Tape is beschikbaar in het volgende formaat: 75 mm x 5 m x 1 mm.

hbs-200 tape
NAAR ALLE NIEUWSBERICHTEN