Overslaan naar inhoud
Griffon logo
04 februari 2022

GRIFFON KOLMAT® FIBRE SEAL DRAAGT NU KIWA KEURMERK!

Griffon Kolmat® Fibre Seal is recentelijk voorzien van het KIWA keurmerk.

De unieke geïmpregneerde vezelversterkte band, voor het eenvoudig afdichten van metalen en kunststof schroefdraadverbindingen, was reeds voorzien van toonaangevende (inter)nationale keuren en de relevante Europese normering. Om aan te kunnen tonen dat Kolmat® Fibre Seal ook geschikt is voor drinkwaterleidingen is het product volgens de KIWA richtlijn goedgekeurd. 


Internationaal gekeurde kwaliteit
Kolmat® Fibre Seal voldoet aan diverse nationale en (inter)nationale keuren zoals GASTEC, ACS, DVGW, WRAS en KVGB. Kolmat® Fibre Seal is conform EN 751-2 getest bij gas tot 5 bar bij -20˚C tot +70˚C en bij water tot 16 bar bij +95˚C en 7 bar bij 130˚C.
Kolmat® Fibre Seal voldoet nu ook aan alle eisen uit de betreffende KIWA-richtlijn. Het is hiermee toegelaten voor applicaties waarbij het product in contact komt met drinkwater.

De revolutie in schroefdraadafdichting
Met Kolmat® Fibre Seal kunnen alle typen schroefdraadafdichtingen gemakkelijk, schoon en snel worden afgedicht. Of het nu gaat om verbindingen in metaal, kunststof, of een combinatie van beide: Kolmat® Fibre Seal  biedt een betrouwbare oplossing. Het product is toepasbaar op o.a. koper, messing, (gegalvaniseerd) staal, RVS, zink, PVC, CPVC en ABS.

Uniek product: 180˚ nastelbaar
Kolmat® Fibre Seal is uniek als het gaat om nastellen van schroefdraadverbindingen. Zonder gevaar voor lekkage kan een fitting, koppeling of kraan in de juiste positie worden gemonteerd. Zelfs bij het terugdraaien van meer dan 180˚ blijft de verbinding 100% afgedicht.

Universeel toepasbaar
Kolmat® Fibre Seal is universeel toepasbaar en geschikt voor o.a. (drink)water, gas, LPG (gas), (pers)lucht en verdunde zuren en basen. De geïmpregneerde en vezelversterkte afdichtingsband is bestand tegen druk tot 26 bar, temperaturen tot 160˚C en gemaakte verbindingen kunnen direct worden belast.

GRIFFON KOLMAT® FIBRE SEAL DRAAGT NU  KIWA KEURMERK!
NAAR ALLE NIEUWSBERICHTEN