S-39® Universal

Flacon met kwast 320 ml

Universele, zuurvrije soldeervloeistof

S-39® Universal

Eigenschappen

Eigenschappen

  • Universeel
  • Zuurvrij
  • Krachtig reinigende werking
  • Maximaal temperatuurbereik 375°C
  • Met kwast
Naar boven

Toepassingen

Geschikt voor:

Voor het zachtsolderen van alle metalen (excl. aluminium en zijn legeringen) in vrijwel alle toepassingsgebieden. Te gebruiken in combinatie met alle soorten massief tinsoldeer.

Niet geschikt voor:

Niet geschikt voor drinkwaterleidingen. Hiervoor is het gebruik van een KIWA-gekeurd vloeimiddel in combinatie met een loodvrij toevoegmetaal verplicht.

Naar boven

Verwerking

Voor gebruik:

Gereedschap

Soldeerbout of -brander, massief zachtsoldeertoevoegmetaal, schuurvezel, pijpsnijder, fittingborstel, ontbramer, Heat-shield, doek

Tijdens gebruik:

Gebruiksaanwijzing

1. Verbindingsoppervlakken goed schuren en reinigen (metaalblank) met Griffon schuurvezel. 2. Vloeimiddel met kwast gelijkmatig aanbrengen op beide verbindingsoppervlakken. Vermijd overmatig gebruik van het vloeimiddel. 3. Verbinding monteren. Gebruik uitsluitend goed passende delen. Voorkom oververhitting van het vloeimiddel, dit veroorzaakt slechte doorvloeiing van het soldeer. 4. Verbinding gelijkmatig verwarmen en tinsoldeer toevoegen. Laat het soldeer smelten op de soldeernaad en niet in de vlam of op de bout. Soldeernaad volledig opvullen. 5. Vloeimiddelresten verwijderen met water of een vochtige doek. 6. Verbinding aan de lucht af laten koelen.

Aandachtspunten

Gebruik Griffon Heat-Shield voor het beschermen van o.a. muren, tegels, behang, verf en pleisterwerk.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Vlekken direct verwijderen met water of een vochtige doek.

Opslagcondities

Verpakking goed gesloten opslaan op een droge, koele en vorstvrije plaats.

Naar boven