Polyurethaanlijm

Blik 12,5 Kg hars

Tixotrope, vullende, watervaste, 2-componenten montagelijm op basis van polyurethaan

Polyurethaanlijm

Eigenschappen

Eigenschappen

  • 100% vullend
  • Watervast
  • Weerbestendig
  • Chemicaliënbestendig
  • Oplosmiddelvrij
  • Tixotroop
Naar boven

Toepassingen

Geschikt voor:

Voor het verlijmen van vele moeilijk te verlijmen materialen die bestand moeten zijn tegen extreme omstandigheden. Toepasbaar op vrijwel alle materialen zoals metaal, polyester, schuimmaterialen (polystyreenschuim), hout, (natuur)steen, beton, keramiek, glas, PVC-folie, rubber en vele kunststoffen.

Naar boven

Verwerking

Voor gebruik:

Verwerkingsomstandigheden

Niet verwerken bij temperaturen ≤ +5°C.

Persoonlijke veiligheid

Het dragen van rubber of plastic handschoenen wordt aanbevolen.

Voorbehandeling oppervlakken

Oppervlakken moeten goed schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Delen eventueel ontvetten met Bison Professional Reiniger of aceton. Gladde oppervlakken eerst met schuurpapier opruwen. Bij houtverlijmingen mag het houtvochtgehalte max. 18% bedragen.

Gereedschap

Mengbakje (schoon en droog), plamuurmes of lijmkam. Gereedschap direct na gebruik goed reinigen met Bison Professional Reiniger, MEK of aceton.

Voorbereiding product

Hars voor gebruik goed doorroeren. Hars mengen met Harder in de gewichtsverhouding 5:1 (Hars/Harder). Blijven roeren totdat het lijmmengsel een homogene kleur heeft.

Mengverhouding

5 parts by weight resin to 1 part by weight hardener

Verbruik

Ong. 1,5-3,5 m²/kg

Tijdens gebruik:

Gebruiksaanwijzing

Het lijmmengsel, dat slechts éénzijdig aangebracht hoeft te worden, met een plamuurmes of lijmkam op de ondergrond of het te bevestigen materiaal aanbrengen. Bij zachte materialen, zoals rubber noppentegels, kunstgras en bij het bevestigen van tegels, het lijmmengsel met een grof getande lijmkam (nr. 3) op de ondergrond aanbrengen. Bij rubber vloerbedekking eerst een proefverlijming doen. Plaatmateriaal kan bevestigd worden door het aanbrengen van dotten lijm. Afhankelijk van de zwaarte van het te bevestigen materiaal, dient een onderlinge afstand van 20-40 cm tussen de lijmdotten te worden aangehouden. Op de hoekpunten van te plakken plaatmateriaal altijd een extra dot lijm aanbrengen. Bij volvlak verlijming op gladde ondergronden lijmkam nr. 2 gebruiken. Het te lijmen materiaal op de juiste plaats aanbrengen en stevig in de lijm drukken. Bij voorkeur tijdens de uithardingstijd klemmen of ondersteunen. Naar buiten geperste lijm direct verwijderen.

Aandachtspunten

De afzonderlijke componenten mogen niet met elkaar of met water in aanraking komen. Schuimen van Harder of mengsel geeft aan dat de lijm onbruikbaar is geworden.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Natte lijmresten direct verwijderen met Bison Professional Reiniger. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen.

Opslagcondities

Droog opslaan in gesloten verpakking tussen +10°C en +20°C.

Naar boven

Vergelijkbare producten

Naar boven