Secondelijm Industrie

Flacon 20 g

Vloeibare, professionele secondelijm

Secondelijm Industrie

Eigenschappen

Eigenschappen

  • Zeer sterk
  • Zeer snel
  • Universeel
  • Transparant
Naar boven

Toepassingen

Geschikt voor:

Lijmt o.a. vele kunststoffen, metaal, rubber, porselein, hout en kurk.

Niet geschikt voor:

Niet geschikt voor het verlijmen van aardewerk, PE, PP, PTFE, siliconen en autoruiten.

Naar boven

Verwerking

Voor gebruik:

Verwerkingsomstandigheden

Niet verwerken bij temperaturen ≤ +10°C.

Oppervlakten eisen

Oppervlakken moeten schoon, droog, stof-, vetvrij en goed passend zijn.

Voorbehandeling oppervlakken

Ontvetten met Griffon Reiniger of aceton. Zuur reagerende oppervlakken (zoals aluminium) eerst met verdunde ammoniak behandelen en daarna met water schoonspoelen en droogmaken. Metalen licht opschuren.

Tijdens gebruik:

Gebruiksaanwijzing

Knip tuit lijmflacon open (2 mm) en breng lijm zo dun mogelijk aan op één van de te lijmen delen (te veel lijm vertraagt de uitharding aanzienlijk!) De delen direct op elkaar brengen en gedurende korte tijd (10-60 sec.) aandrukken, zodat de lijm zich gelijkmatig over de vlakken verdeelt. Handdruk is voldoende. De verbinding kan nog extra verstevigd worden door wat extra lijm in de lijmnaad te laten vloeien. Bij het lijmen van metaal kan de uithardingstijd worden verkort, door alvorens de delen op elkaar te brengen, het ingelijmde deel even te beademen. Na gebruik tuit lijmflacon direct met een droge doek schoonmaken en goed afsluiten. De lijm zo kort mogelijk aan lucht blootstellen.

Aandachtspunten

Let op: Secondelijm bevat cyanoacrylaat. Gevaarlijk: kleeft binnen enkele seconden huid en oogleden aan elkaar. Buiten bereik van kinderen bewaren. Indien contact met de huid heeft plaatsgehad, vermijdt dan geforceerde pogingen om de lijm te verwijderen. In dergelijke gevallen zal de lijm vanzelf door de huid worden afgestoten. Daarna de huid wassen met water. Indien de lijm in de ogen is gekomen, dan de oogleden openhouden, direct met water uitspoelen en een dokter waarschuwen. Verkleefde vingers scheiden door goed te weken in water en vervolgens met een potlood tussen te rollen.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Natte lijmresten direct met een droge doek o.i.d. wegwrijven. Opgedroogde lijmresten zijn zeer moeilijk te verwijderen. Aceton lost de lijm (slechts zeer langzaam) op.

Opslagcondities

Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats.

Naar boven

Vergelijkbare producten

Naar boven